Thursday, June 09, 2016

PREŽIVLJAVATI USPRKOS / Godinu dana od objavljivanja knjige


Pre godinu dana iz štampe u Zagrebu je izašla knjiga PREŽIVLJAVATI USPRKOS koja je posvećena uspomeni na delo i rad Ivana Supeka. Knjiga je delo grupe autora a urednik knjige i inicijator celog projekta je dr Nikola Biliškov.

Lično mi je bila velika čast što sam dobio poziv da učestvujem u ovom međunarodnom projektu i dam svoj skromni doprinos rasvetljavanjem jednog malog dela koji se tiče arhitekture i grada sa osvrtom na humanističke aspekte gradologije i prostora. Posebno mi je drago što sam kroz grafički dizajn knjige dao izgled koricama i crtežom "svetionika" skrenuo pažnju na činjenicu da ideje Ivana Supeka NISU nestale, da postoje ljudi koji se i dalje kreću na linijama i iyvodnicama humanističkog pristupa u kulturi, umetnosti, arhitekuri, filozofiji, nauci pre svega.

Unapred se radujem novim projektima sa željom da se nastavi saradnja sa kolegama iz Zagreba ali i svih drugih sredina. U vremenu trenutnih "borbi" sa kojima se baš tamo trenutno suočavaju, na kraju je bitno samo jedno - PREŽIVLJAVATI USPRKOS!






Urednik i autor tekstova u knjizi, dr Nikola Biliškov, sa sveže odštampanim knjigama tek izašlim ispod PRESE!


Srdačno,
S. Gavrilović